Varukorg

Totalt: 0.00 kr

Din varukorg är tom

Varukorg

Totalt: 0.00 kr

Din varukorg är tom

Champagnehuset Didier-Ducos är ett familjeägt hus som grundades 1946. Företaget drivs idag av tredje generationen vinmakare och är beläget i St Martin d’Ablois. Här brinner man för druvan Meunier och strävar efter att arbeta hållbart.

Champagnehuset Didier-Ducos grundades år 1946 efter giftermålet mellan Yvonne Ducos och Adrien Didier. Sedan dess har vinmakeriet levt kvar inom familjen och idag drivs huset av barnbarnet Nicolas och hans fru Clotilde. Nicolas och Clotilde brinner för att odla druvan Meunier vilket är den dominerande druvsorten i området. Dessutom är de båda drivande i Institute Meunier som är en organisation som finns till för att främja och utveckla Meunierdruvans status. Läs mer om Institute Meunier här: Meunier Institut

Nicolas och Clotilde strävar efter att arbeta enligt hållbara lösningar och arbetar hårt med att bevara värderingar från tidigare generationer samtidigt som de försöker utveckla företaget. Den årliga produktionen ligger på cirka 60 000 flaskor.

Kuriosa: Invånarna i St Martin d’Ablois kallas för Ablutien och av den anledningen heter deras instegschampagne L’Ablutien.

Vill du läsa mer om Champagne Didier-Ducos? Läs mer på deras hemsida Champagne Didier-Ducos

Nyhetsbrev

Välkommen in i champagnens förtrollande värld.

Få exklusiva nyhetsbrev med tips, nyheter och utvalda kampanjpriser först av alla.

Den här webbplatsen innehåller information om alkohol.
För att besöka den eller handla måste du ha fyllt 20 år.