Så här fungerar det

Privatimport & distanshandelstillstånd 

Enligt Rosengrendomen från 2007 kan svenska privatpersoner, via distanshandel och tillsammans med oberoende transportleverantörer, importera vin inklusive champagne från andra EU-länder. Champagnebolaget drivs av Nordisk Logistik ApS som följer gällande regler kring distanshandel av alkohol och har distanshandelstillstånd hos Skatteverket för löpande inbetalning av svensk moms och svensk alkoholskatt.  

Beställning 

Du beställer enkelt och smidigt på Champagnebolaget.se.

Betalning 

Alla priser på Champagnebolaget inkluderar lokala skatter och avgifter. Du betalar antingen med betal- eller kreditkort direkt vid köp, Swish eller genom faktura via Klarna som skickas i samband med att vinet skickas från vårt lager i Danmark. Det kan hända att fakturan kommer före din vinleverans och du har cirka 14 dagar på dig att betala fakturan.

Hemleverans 

Du väljer själv fraktbolag för hemleverans av dina viner. Leverans i storstad sker normalt inom 2-3 vardagar och i övriga Sverige normalt inom 5-7 vardagar beroende på vilket fraktbolag du valt. Lokala avvikelser kan förekomma. 

Skriv in ditt postnummer i kassan för att se vilka fraktbolag som levererar till just din adress. Där ser du även vilka dagar och tider som ditt valda fraktbolag kan erbjuda hemleverans av dina viner. 

Hållbarhet och Ansvar

För oss på Champagnebolaget är både etisk och miljömässig hållbarhet två centrala ledord i vår verksamhet. Vid försäljning av alkohol måste man vara väl medveten kring vad man säljer och hur man säljer det. Hållbarhet och ansvar är två områden som därför har högsta prioritet i vår verksamhet. Vi ser till att använda oss av ansvarsfull och väl kontrollerad försäljnings- och marknadsföring i sociala medier samt vid direkt kontakt med kund via utskick av Nyhetsbrev. 

Champagne med hög kvalité från småskaliga producenter

Vår ambition på Champagnebolaget är att erbjuda Champagneintresserade svenskar ett brett utbud av champagne av högsta kvalité. Vi arbetar med noga utvalda producenter som använder sig av hållbara produktionsmetoder och genuint brinner för sitt yrke. För mindre familjära producenter är konkurrensen hård och de har ofta svårt att komma in på den större marknaden. Vi är därför stolta att kunna erbjuda svenskar champagne där vi har insyn i hela tillverkligensprocessen och därmed kan garantera en produkt med färre tillsatser, mer smak och producerad med kärlek.

Vi arbetar aktivt med att hitta nya producenter för att ta in champagne som på olika sätt utökar och breddar vårt sortiment för våra kunder. För en hållbar och ansvarfull verksamhet är det viktigt för oss att erbjuda produkter med längre klimatavtryck. Vi ser också till att arbeta enligt en hållbar leverantörskedja, ända från druva till glas.

Frågor & svar

Allmänt 

Är det tillåtet att köpa vin på nätet

Svar: Enligt Rosengrendomen från 2007 kan svenska privatpersoner, via distanshandel och tillsammans med oberoende transportleverantörer, importera vin inklusive champagne från andra EU-länder. Champagnebolaget drivs av Nordisk Logistik ApS som följer gällande regler kring distanshandel av alkohol och är registrerad distansförsäljare hos Skatteverket för löpande inbetalning av svensk moms och svensk alkoholskatt. Champagnebolaget är dessutom certifierade av Trygg e-handel. 

Hur betalas alla svenska skatter? 

Svar: Svensk alkoholskatt och moms betalas av Nordisk Logistik ApS som driver Champagnebolaget.

Var hittar jag information om mina köpta viner? 

Svar: Vid beställning skickar vi en bekräftelse på hela ordern till din e-postadress. 

Vilken åldersgräns gäller för beställning av vin från Champagnebolaget.se? 

Svar: Du måste vara minst 20 år för att köpa vin från Champagnebolaget.se. Vid köp kontrolleras personnumret mot folkbokföringsregistret. Dessutom kan ditt valda fraktbolag kontrollera mottagaren med legitimation vid leveransen. 

Hur beställer jag vin? 

Svar: Du beställer enkelt och smidigt på Champagnebolaget.se

Hur mycket kan jag beställa? 

Svar: Du kan beställa hur mycket vin du vill så länge det är för privat bruk och inte för vidareförsäljning. 

Var kan jag se mina beställningar? 

Svar: Vid beställning skickar vi en bekräftelse på hela ordern till din e-postadress. 

Hur går leveransen till? 

Svar: Leverans i storstad sker normalt inom 2-3 vardagar och i övriga Sverige normalt inom 5-7 vardagar direkt hem till dörren, allt beroende på vilket fraktbolag du väljer. 

Finns det fraktbolag som levererar till hela landet? 

Svar: I princip, ja. Dock finns det i dagsläget generella fraktutmaningar för vinleveranser till öar utan broförbindelser. Skriv in ditt postnummer i kassan för att se vilka fraktbolag som levererar vin med hemleverans till just din adress. Om du har några frågor är du varmt välkommen att kontakta vår kundtjänst på info@champagnebolaget.se 

Betalning 

Hur går betalningen till? 

Svar: Champagnebolaget.se använder Klarna för betalning. I Klarnas betalningslösning väljer du själv bland ett flertal betalningsalternativ inklusive kortbetalning och faktura. 
Vid val av faktura skapas vid köptillfället en faktura hos Klarna som aktiveras först när vinet lämnats till ditt valda fraktbolag vid vårt lager. I samband med detta skickar Klarna fakturan till den e-postadress du angivit vid köptillfället. 

Vilka avgifter tillkommer? 

Svar: Inga avgifter tillkommer. 

Jag har fått en faktura men inget vin, måste jag betala redan nu? 

Svar: E-fakturan skickas i samband med att vinet hämtas av ditt valda fraktbolag på vårt lager i Danmark. Du har 14 dagar på dig att betala fakturan och du kan även förlänga betalningsfristen på Mitt Klarna. Det exakta förfallodatumet står utskrivet på fakturan.