Champagnehuset Moutard är ett familjeägt hus och familjen Moutard har odlat vindruvor sedan 1600-talet. Företaget ligger beläget i den lilla byn Buxeuil i södra Champagne. Totalt förfogar man över 22,5 hektar vinodlingar.
Familjen Moutard har djupa rötter i Champagne och har producerat vin i den lilla byn Buxeuil i Côte des Bar sedan mitten på 1600-talet, men huset tog fart på riktigt år 1952 när Lucien Moutard började producera Champagne. Samma år bestämde sig Lucien för att plantera den ovanliga druvsorten Arbane som på den tiden nästan helt försvunnit.
Champagne Moutard är ett otroligt familjärt hus där varje familjemedlem har en specifik uppgift vilket gör att alla steg i vintillverkningsprocessen övervakas noga. Här odlar man förutom Chardonnay, Pinot Noir och Meunier även de ovanliga druvorna Pinot Blanc, Petit Meslier samt Arbane på totalt 22,5 hektar. Utöver detta köper familjen Moutard in druvor från andra producenter i Côte des Bar på motsvarande 60 hektar.
Vill du veta mer om Champagne Moutard? Läs mer på deras hemsida Champagne Moutard