Varukorg

Totalt: 0.00 kr

Din varukorg är tom

Varukorg

Totalt: 0.00 kr

Din varukorg är tom

Champagnehuset Augustin drivs av Marc Augustin som anammat livet som biodynamiker i sin Champagnetillverkning. Verksamheten ligger beläget i Avenay-Val-D’or och här handlar allt om att leva i symbios med naturen och skapa Champagner som bejakar de fyra elementen jord, vatten, eld och luft.

Champagnehuset drivs av Emanuelle och Marc Augustin  i Avenay-Val-D’or. De är båda biodynamiker som valt att leva sina liv i symbios med naturen och ge så lite avtryck som möjligt. Bland annat värmer de upp huset genom att elda de kvistar som blir över när de klipper ner sina vinstockar.

Marc och Emmanuelle är från vinodlar-familjer, som går tillbaks fyra generationer på Marcs sida, och fem på Emmanuelles. I början på 1900-talet producerade Marcs mormors mor egna druvor som hon sålde till de större husen. Att leva i symbios med naturen är något Marc lärt av sin pappa Jean som redan på 1970-talet bestämde han sig för att sluta använda pesticider kemiska bekämpningsmedel när han drev verksamheten.

Biodynamiska odlare visar respekt för naturen och Marc lever aktivt med druvorna på fältet. Han flyttar månstenar i cirkulära rörelser under lagring och tappar vinet långsamt från terrakottakärl till flaska. För att minimera påverkan på vinet filtreras det inte vilket kan göra Champagnen grumlig. Utöver detta tillsätts varken sulfiter eller socker och vinet är zero dosage. Med sina 9 hektar producerar Champagne Augustin cirka 26 000 flaskor per år och får du möjligheten att testa dessa cuvéer måste du ta den. De är något utöver det vanliga!

Vill du läsa mer om Champagne Augustin? Läs mer på deras hemsida Champagne Augustin

Nyhetsbrev

Välkommen in i champagnens förtrollande värld.

Få exklusiva nyhetsbrev med tips, nyheter och utvalda kampanjpriser först av alla.

Den här webbplatsen innehåller information om alkohol.
För att besöka den eller handla måste du ha fyllt 20 år.