Champagne Henriet-Bazin Blanc de Meunier
Champagnehuset Henriet-Bazin grundades år 1890 av Gaston Henriet och drivs idag av Marie-Nöelle som tillhör den femte generationen vinmakare inom familjen. Husets vision är att visa stor respekt för naturen och leva i symbios med jorden, vinrankorna och vinet för att producera den bästa Champagnen.
Blanc de Meunier från Champagne Henriet-Bazin är gjord på 100% Meunier och har en dosage på 7,5 g/l. Vinet har en delikat och elegant rondör med fina och fylliga toner av röda bär och mineralitet. Den kalkrika jorden på södersluttningen där Meunierdruvorna odlas ger denna cuvée en spännande karaktär och en alldeles egen tolkning av druvan.
Passar bra till kött och matigare fisk, men är ett utmärkt val till TheFatCows Wagyusalami eller deras smörstekta spett på Iberico Bellotagris.
Blanc de Meunier från Champagne Henriet-Bazin är gjord på 100% Meunier och har en dosage på 7,5 g/l. Vinet har en delikat och elegant rondör med fina och fylliga toner av röda bär och mineralitet. Den kalkrika jorden på södersluttningen där Meunierdruvorna odlas ger denna cuvée en spännande karaktär och en alldeles egen tolkning av druvan.
Passar bra till kött och matigare fisk, men är ett utmärkt val till TheFatCows Wagyusalami eller deras smörstekta spett på Iberico Bellotagris.
TheFatCow
Läs mer om TheFatCow och de produkter som vi matchat våra tre utvalda champagner med på deras hemsida