Champagnehuset Duval-Leroy är ett familjeägt hus som grundades 1859. Företaget drivs idag av Carol Duval-Leroy och har sitt säte i Blancs-Coteaux. Här förfogar man totalt över 150 hektar vinodlingar och har en årsproduktion på cirka 2 miljoner flaskor.
Året var 1859 när Champagne Duval-Leroy grundades och är en idag ett familjeägt hus. Ända från start har huset varit noga med att producera Champagne med elegans och finess. Man har också lagt stor vikt på att samarbeta med sommelier och kökschefer för att se till att Champagnen håller samma höga kvalitet från år till år.
Idag drivs huset av Carol Duval-Leroy, som också brukar benämnas som Femme de Champagne – det vill säga Lady of Champagne. Carol tog över huset 1991 efter att hennes man hastigt gått bort och är en av få kvinnor som idag driver ett Champagnehus. Till sin hjälp att bevara husets anda och motto – nytänk, kvalitet och finess – har hon sina tre söner Julien, Charles och Louis som tillhör den sjätte generationen i huset.
Belägna i Blancs-Coteaux, förfogar Champagne Duval-Leroy totalt över 150 hektar vinodlingar och här odlar Chardonnay (70%), Pinot Noir (25%), Meunier (5%) samt den ovanliga druvan Petit Meslier. Den årliga produktionen ligger på cirka 2 miljoner flaskor.
Vill du veta mer om Champagne Duval-Leroy? Läs på deras hemsida Champagne Duval-Leroy